Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Liberia

Liberia Liberia

Annet samarbeid med Metodistkirken i Liberia

I 2006 kunne Metodistkirkens Misjonsselskap gjenoppta samarbeidet med Metodistkirken i Liberia.

Fra 1950-tallet har det vestafrikanske landet vært et viktig samarbeidsland for Metodistkirken i Norge, men på grunn av den drøyt 13 år lange borgerkrigen ble det et ufrivillig avbrudd i arbeidet. Derfor er det en stor glede at vi i dag har et velfungerende samarbeid med hverandre igjen, med Partnership in Development-programmet CODEVPRO, som vårt hovedsamarbeid.

 

Solcellepanel til Judith Craig Children's village

Under borgerkrigen i Liberia ble hovedstaden Monrovia påført enormt store skader, og blant annet var byens strømtilførsel totalt ødelagt. Rundt 76 foreldreløse barn bor i denne landsbyen fordelt på åtte boenheter og hver boenhet har en «mor». Mens det er dagslys får barna verdifull undervisning, men fordi solen går tidlig ned i Liberia blir fritiden på ettermiddagene og kveldene preget av mørke. Generatoren som tidligere skaffet strøm og lys er ødelagt. Nå ønsker barnelandsbyen seg solcelle-anlegg med paneler og batterier som sin nye el-kilde. Innsamling til dette ble gjort på Sommerfesten i 2016, som misjonsprosjektet til menigheten i Tistedal, og gjennom andre gaver. I løpet av sommeren 2017 håper vi de har alt på plass på barnehjemmet!

Kirkebygging

Norske menigheter er med og støtter kirkebygging i Liberia. I en lang periode har Omegakirken utenfor Monrovia fått støtte til evangelisering og kirkebygging. Nå bygges det også ny kirke i Velley-ta med støtte fra Norge.

TIDLIGERE ARBEID I LIBERIA

Utdanningsstipend
Misjonsselskapet er med og støtter høyere utdanning til to studenter.

Terje Wibe
I 2008 tilbrakte Terje Wibe fra Tistedal tre opplevelsesrike måneder i Liberia. Han var på Camphor og Ganta Mission. Han er lærer, og underviste noe, men deltok mest i mange praktiske aktiviteter.

Øyvind Aske
I januar 2009 dro Øyvind Aske, prest i Metodistkirken i Tistedal, til Liberia for å tilbringe et halvt år i landet. Han skal både studere og arbeide i kirkens tjeneste.

HER kan du lese bloggen hans.

Knut Lindhom
Høsten 2010 dro Knut Lindhom på en seksukers tjenestereise til Liberia der han i hovedsak bistod oppstart av klinikker under CODEVPRO-programmet.

Vennskapsmenighet
I januar 2008 inngikk Centralkirken i Oslo og Garjay Memorial United Methodist Church en samarbeidsavtale. Vennskapet, fellesskapet og at vi kjenner tilhørighet med hverandre er det viktigste, og det gir en mulighet til å utveksle erfaring og opplevelser med hverandre.

Relaterte dokumenter
     
Relaterte artikler
Søndagsskolens forslag til kirkebygg i Gbason Town, Liberia! Les mer
Det ble solgt lodder for i alt kr 32 020! Les mer
Skolen i Zahnzayee er en av skolene som er med i fadderprogrammet vårt. Barn og foreldre i Zahnzayee setter stor pris på støtten og engasjementet som blir vist! Fadderprogrammet utgjør en stor forskjell for barna som får hjelp til å gå på skolen! Vil du også bli fadder? Ta kontakt med oss! Les mer
Aksjonen på Sommerfesten 2016 og i menigheten i Tistedal, samt flere enkeltgaver, bidro til strøm og belysning i barnelandsbyen Bishop Judith Craig Children’s Village. Les mer
Strømmen ble slått på fredag den 27. oktober kl 17 på Judith Craig Childdren`s village utenfor Monrovia i Liberia. Biskop Quire fra Metodistkirken var til stede, styreleder for Judith Craig, elever og ansatte og selvfølgelig Stein Skjørshammer og folk fra Sunergy som har levert og montert solstrømanlegget. Det var biskopen sammen med en student som har bodd på Judith Craig helt siden åpningen i år 2000 som klippet båndet og innviet solcelleanlegget. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone