Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Vårens nyhetsbrev

01.05.2022
Sommerfesten er dessverre avlyst, men misjonen har likevel et flott sommerprosjekt i Sierra Leone. For å støtte skolebygging i Njama Kowa kan du ta lodd på el-sparkesykkel, et flott legosett eller gi en gave.
Vårens nyhetsbrev

Vi svinger av asfaltveien som er hovedveien mot øst i Sierra Leone. Vi befinner oss i Bo District og grusveien som vi kjører på leder oss til Sommerfestens prosjekt: Skolen i Njama Kowa! Det har skjedd noe her på de årene vi ikke kunne reise ut, langs grusveien gjennom bushen har det kommet opp lysmaster i metall. Den siste står rett bortenfor den gamle barneskolen. Strømledningene er ikke der og det snakkes om solceller, men stolpene sier mer enn mange ord om at det er planer på gang for å modernisere dette lokalsamfunnet som teller ca 1500 innbyggere, ca 500 av disse er barn. Bilen stanser rett utenfor skolen. Elevene, noen lærere og høvdingen står utenfor. De hilser oss gjennom sang og takker CELAD og Norge for mulighet til å bygge ny skole. Den gamle skolen er fra 1910!

Vårens nyhetsbrev

Her har noen oldeforeldre, besteforeldre og foreldre også lært å lese og skrive, men nå er det på tide med noe nytt. Ved siden av står det et falleferdig jordhus som minner om et kjøkken. Der er det også innredet til skole. Fordi det er 344 barn, har de tatt i bruk alt de har av rom. Det er 6 lærere som underviser, 4 av dem utdannet og 2 frivillige. De bor i landsbyen og har fulgt et tilbud fra regjeringen om videreutdannelse de siste tre årene. President Bio har satt utdannelse som utviklingsmål nr. 1 for landet sitt. Ifølge UNESCO kunne 43% av den voksne befolkningen i Sierra Leone lese og skrive i 2020. Det finnes også en ungdomsskole i en nærliggende landsby 4 km unna. Hvis elevene skal fortsette på videregående må de til Bo, den nærmeste storbyen, og da må de bo på hybel. Ifølge rektoren var det 21 ungdommer fra landsbyen som gjorde det i fjor. Vi møter den ene kvinnelige læreren, Kadiatu Kamara, hun forteller at det blir mer fristende for lærere å søke seg til Njama Kowa nå, etter som de skal få en moderne skole. Om de har ønsker for den nye skolen? Svarene kommer på løpende bånd: møbler, elektrisitet, vannpumpe og latriner. Høvdingen ønsker seg mest av alt solcellestrøm på skolen, sånn at barna kan gjøre lekser i opplyste lokaler!

Vårens nyhetsbrev

Vi gjentar sukkessen fra i fjor med å lodde ut en flott el-sparkesykkel i solid kvalitet og med god rekkevidde! I tillegg har vi fått et flott legosett som også loddes ut, så her kan vinnersjansene dobles! Begge tingene kan du ta lodd på allerede nå! For å ta lodd på sparkesykkel sender du kodeord Lodd på SMS til 2248, og for å ta lodd på det flotte legotoget sender du Lego til samme nummer. Da kjøper du 20 lodd for 200 kroner og vi registrerer navn og telefonnummer. Du kan også kjøpe lodd for valgfritt beløp ved å bruke Vipps 2248, eller bank 3000 13 88084. Husk å merke med «Lodd» eller «Lego», så registrerer vi deg i loddbøkene.Trekningen vil bli foretatt på Sommerfesten.
Tenker du at du verken trenger lego eller el-sparkesykkel, men har lyst til å være med å bygge skole i Njama Kowa så kan du selvfølgelig det! Send Gave på SMS 2248 for å gi 200 kroner. Her kan du også bruke Vipps 2248 eller gi gjennom bank. Merk med Njama Kowa.

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone