Våre partnere er dyktige! I sin nye 5 års-plan introduserer Chabadza en strategi som de kaller for CSCS: Community Sustainability and Capacitation Strategy.
Det legges stor vekt på bærekraft og kapasitetsbygging i Partnership in Development-arbeidet, og Chabadzas nye strategi er med på å forsterke dette. Et av nøkkelprinsippene under bærekraft er å oppnå standardnivået som forventes og anbefales av myndighetene. Det er samtidig viktig at lokalsamfunnet styrkes gjennom å bruke lokale håndverkere. I Chatindo i Zimbabwe bygget lokale bygningsarbeidere landsbyens prosjekt; en 5 roms skole. Under en rutinesjekk gjort av Chabadza-staben viste det seg at standarden ikke var god nok, blant annet at støpen av gulvet og pussingen av murene ikke var bra nok. De lokale håndverkerne hadde grunnkunnskapene på plass, men var ikke oppdaterte på nye trender og anbefalinger. Chabadza leiet da inn bygningsarbeidere med anerkjent teknisk ekspertise for å rette opp feilene og gjøre jobben ferdig. Samtidig sørget Chabadza for at de kompetente håndverkerne fikk med seg de lokale håndtverkerne og lokale assistenter fra landsbyen, da primært arbeidsledig ungdom og kvinner. De skulle jobbe sammen med dem og lære seg moderne bygge- og håndverksteknikker og standarder. Dette var veldig vellykket i Chationdo, og to av ungdommene ble ansatt som lærlinger i byggefirmaet som jobbet på prosjektet.
Dette er en ny strategi som Chabadza har testet og som de planlegger å iverksette i alle prosjektene sine. Denne kompetanseoverføringen er avgjørende for lokalbefolkningen da den sørger for konkurransedyktige ferdigheter som vil øke deres verdi på arbeidsmarkedet. Den utruster også lokalsamfunnet med kunnskap som vil sikre kvalifisert vedlikehold av prosjektene i ettertid, og dermed øke bærekraften i prosjketet og utviklingsarbeidet i landsbyen. Strategien vil sikre kvalitetsprosjekter som i sin tur gjør at flere vil ha Chabadza som partner. Håndverksmessig opplæring vil bli en del av pakka ved siden av all annen opplæringen i landsbyene. Det vil også føre til at man vil redusere risikoen for å gjøre arbeid om igjen, og redusere materialsvinn.
Hele nyhetsbrevet finner du i lenken under.
© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap
St. Olavs gate 28
0166 OSLO
Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no
Gavekonto: 3000 13 88084
Vipps og SMS: 2248
En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no
Org. nummer: 974 230 887