Sammen om et bedre liv for alle mennesker

UTTALELSE FRA EUROPEAN METHODIST COUNCIL

Aske, Øyvind
22.11.2021
THE EUROPEAN METHODIST COUNCIL (EMC) OG THE EUROPEAN COMMISSION ON MISSION (ECOM) STØTTER SINE MEDLEMSKIRKER I LAND SOM GRENSER TIL HVITERUSSLAND.

UTTALELSE FRA EUROPEAN METHODIST COUNCIL

 

Det høyeste styrende organ for Metodistkirken (UMC) i Polen har offentliggjort en kunngjøring som appellerer til kristne og andre med god vilje til å hjelpe de som er i nød på den polsk hviterussiske grensa. Erklæringen hevder at «vi som kristne og polske innbyggere ikke kan forholde oss rolige når vi ser at en del av vårt land er blitt forvandlet til en arena for en humanitær krise for menn, kvinner og barn; og blant disse syke og traumatiserte.»

De oppfordrer «medlemmer og sympatisører og alle mennesker med god vilje til å engasjere seg i initiativ for å støtte ofrene i den pågående krisen på den polske grensen og til å be for dem som har som oppgave å sørge for sikkerhet og fred i vårt hjemland.»

Som medlemmer i European Methodist Council (EMC) ved siden av European Commission on Mission (ECOM), gir vi vår fulle støtte til Metodistkirken (UMC) i Polen for støtteerklæringen og til oppfordringen om bønn og handling. I tillegg støtter vi våre kirkemedlemmer i landene som grenser til Hviterussland – Polen, Latvia og Litauen – når de forsøker å hjelpe dem som har blitt rammet av denne krisen.

Vi inviterer metodister fra hele Europa til å bli med Metodistkirken i Polen, Latvia og Litauen i bønn. Vi ber regjeringene i landene som grenser til Hviterussland om å åpne for Røde Kors slik at de kan komme til med hjelp til ofrene. Vi appellerer til EU om å anstrenge seg for å finne løsninger for å løse denne situasjonen.

The European Methodist Council

 The European Commission on Mission

 22nd November 2021

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone