Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Sommerprosjekt i Gbason Town

Forster, Anne Ng
04.06.2021
Selv om Sommerfesten og Misjonsmarkedet er avlyst i år, så har vi likevel et sommerprosjekt! I år samler vi inn penger til å bygge ny kirke i Gbason Town i Liberia. Du kan være med ved å ta lodd, arrangere misjonsløp eller misjonsmarked, eller på annen måte gi en gave til prosjektet.

I år har biskop Quire i Liberia bedt om å hjelpe til med å bygge ny kirke i Gbason Town. Dette er en landsby mange her hjemme har hørt om, og har et forhold til. Mange i menighetene våre har også vært der i kortere eller lengere misjonstjeneste, eller på besøk.

Denne landsbyen og misjonsstasjonen sørøst i Liberia var Metodistkirkens hovedsatsing på misjon i Liberia fra 1972 og helt fram til 1990-åra. Stasjonen var en realisering av biskop Nagbes visjon om en ny tid for liberianere i dette fattigste av alle områder i Liberia. Gbason Town Mission var en tradisjonell norsk misjonsstasjon midt i Liberias regnskog og hadde en stor oljepalmeplantasje, eget verksted, hønsehus, kvegproduksjon, klinikk, og til og med egen flystripe!

Rundt 1975 ble det bestemt at det skulle bygges en ny kirke. Den gamle kirken var en liten og enkel jordkirke med noen vaklete benker å sitte på, og her ble det fort trangt. Den nye kirken, bygd av sementblokker, ble det flotteste bygget i hele Gbason Town! Det ble en stolthet for lokalsamfunnet og fikk raskt en stor søkning, særlig på søndagsskolen. I 1982 var det vekkelse i Gbason Town, kirken var full hver kveld og mange ga sitt liv til Jesus.

I løpet av borgerkrigen som varte fra 1989 til 2003, kom soldatene også til Gbason Town. De overtok misjonsstasjonen, plyndret og ødela. Kirken i landsbyen ble ødelagt og revet ned. Mange mennesker ble drept i området. Etter krigen har menigheten holdt til i en provisorisk bygning bygget av leire. Nå drømmer de om å kunne reise et ordentlig kirkebygg igjen, hvor de kan ha gudstjenester og tilbe Gud. Denne drømmen har Liberias biskop, Samuel J. Quire, bedt oss om å være med og realisere!

Mange i metodist-Norge har et stort og varmt hjerte for misjonen, og kanskje har du et hjerte som banker litt ekstra for Gbason Town i Liberia? Vær med på å bygge nytt kirkebygg i denne landsbyen ved å støtte årets prosjekt! Du kan gi en pengegave eller prøve lykken ved å kjøpe lodd!

Sommerprosjekt i Gbason Town

I år lodder vi altså ut en flott el-sparkesykkel med god rekkevidde, sammen med en hjelm som viktig tilbehør. Stor takk til menighetene våre i Porsgrunn, Tistedal, Mysen, Oslo Central og Grünerløkka for at de sponser sparkesykkel og hjelm, sånn at vi får størst mulig inntekter fra lotteriet og dermed kan sende ut mer penger til innsamlingsformålet!

Loddsalget er allerede i gang! Ved å sende «Lodd» på SMS til 2248, kjøper du 20 lodd for 200 kroner og vi registrerer navn og telefonnummer. Du kan også kjøpe lodd for valgfritt beløp ved å bruke Vipps 2248, eller bank 3000 13 88084. Husk å merke med «Lodd», så registrerer vi deg i loddbøkene. Gaver kan sendes til samme vipps og bankkonto, eller ved å sende «kirke» på SMS til 2248.

Sommerprosjekt i Gbason Town

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone