Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Vårens nyhetsbrev

30.03.2021
I vårens nyhetsbrev blir vi kjent med Rose T. Maravi, nyansatt som økonomiansvarlig i Chabadza i Zimbabwe. Håper du vil ha glede av nyhetsbrevet med informasjon om hva som skjer i partnerskap-landene våre! Vi trenger støtte til arbeidet vårt, så gi gjerne en vårgave til misjonen på kontonummer 3000 13 88084, eller send et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Vårgave på sms til 2248 og gi 200 kroner.

Vi gleder oss til Sommerfesten og misjonsmarkedet, og håper koronapandemien er under kontroll til da! Formålet for innsamlingen i år er ny kirke i Gbason Town i Liberia. Premien til årets utlodning er en flott el-sparkesykkel! Den kan du ta lodd på allerede nå!

Vi ønsker dere en velsignet påske!

Her kan du bli kjent med Rose T. Maravi fra Zimbabwe

Vårens nyhetsbrev

I Zimbabwe har vi fått ny medarbeider - Chabadza Program Finance Officer – som nå er den ene tredjedelen av staben i Mutare sammen med Mususa og Webster. Her kommer en presentasjon av Tsungai Rosemary Marari, vi kaller henne Rose: Hun er født og oppvokst i Harare sammen med sin mor og en yngre bror. Hun er gift med Ray og de har to barn, en datter på 13 og en sønn på 10 år.

Hvilken kirke tilhørighet har du? Familien min og var medlemmer i St. Andrews UMC i Harare, nå som vi har flyttet til Mutare går vi i St. Peters UMC.

Utdannelse og jobb:

Hun er utdannet regnskapsfører ved ACCA i England og en Bachelor i regnskap fra universitet i Zimbabwe. Hun har betydelig tilleggsutdannelse i regnskap og andre fag som partnerskap og etikk.  På spørsmål om hvor hun jobbet tidligere svarer hun: «Jeg startet i firmaet Deloitte på revisorkontoret, deretter ble jeg assisterende regnskapsfører i Mweb og ble finans regnskapsfører i det nye firmaet Iway Africa PVT Ltd. Jeg sluttet etter ca. 3 år da jeg flyttet til min mann i Victoria Falls, hvor det ble en åpning for meg som regnskapsfører på Ilala Hotel. Etter 9 år dro jeg til Dubai for å jobbe i et busselskap som regnskapssjef. Så ble jeg kalt tilbake til Zimbabwe for å bli regnskapssjef for deres selskaper i Zimbabwe. Der jobbet jeg til jeg sluttet for å begynne i Chabadza.»

Men hvordan kom du i kontakt med Chabadza?

“Min svigerfar, som er medlem i Metodistkirken, så jobbutlysningen på en sosial side i kirken. Han sendte stilling-ledig annonsen videre til meg ettersom han visste at jeg hadde lyst til å forlate turistindustrien». Hun søkte på jobben i Chabadza fordi reise- og turistindustrien var svært berørt av Covid-19 pandemien. Rose og mannen fant ut at det ikke var noen god ide at de begge jobbet i den samme bransjen når de ikke visste hvor mye skade Covid-19 pandemien ville påføre den eller hvor lenge virkningene ville lamme den. Også før dette hadde hun begynt å tenke på en stilling som ville tillate henne å ha mer tid til familien. Hennes tidligere ansettelser ga henne ikke mye tid til overs. Da barna deres nå har blitt tenåringer, fikk det å være forelder større prioritet for henne, også ettersom mannens arbeid krevde at han reiste mye. Hun ønsket et arbeid nærmere Harare hvor foreldrene og søsknene deres bodde.

Rose beskriver seg selv som en empatisk person som nå ønsket seg et arbeid hun kunne føle seg komfortabel med og der hennes myke sider kunne komme mer til sin rett.

Kan du beskrive arbeidet som økonomiansvarlig? Hvorfor liker du denne jobben? «Det å jobbe for Chabadza har åpnet mine øyne for det enorme behovet for hjelp på forskjellige steder som vi ikke ser eller hører om hver dag. Deres daglige prøvelser og behov er så hjerteskjærende. Jeg er glad for å kunne være tilgjengelig og være der og ta del når enkeltmenneskers liv blir berørt. Jeg kjenner at jeg med denne jobben kan bruke mine talenter til å tjene Gud og andre, samtidig som jeg får tid til å gjøre ting som jeg liker å gjøre sammen med mine kjære. Det liker jeg med denne jobben.

Hvordan var det å flytte fra Victoria Falls til Mutare? Hva med din mann og barna? «Å flytte var hektisk både når det gjelder reise og logistikk. Barna skulle skrives inn på ny skole osv. Likevel kunne vi nyte den nesten 1000 km lange kjøreturen. Til syvende og sist har vi tilpasset oss den nye livssituasjonen godt. Vi er glade i naturen her og vi kan besøke familien mer siden avstanden er kortere. Mannen min har jobbet for South African Airways i mer enn 13 år, men flyene er nå satt bakken og alle venter på hva fremtiden vil bringe. Skolene åpnet offisielt 22. mars, så dette var deres første dag på skolen i Mutare siden vi kom. Barna var veldig spente, men har allerede fått seg venner på den nye skolen gjennom fjernundervisningen de har deltatt i.

Vårens nyhetsbrev

På spørsmål om Rose liker sadza (maisgrøt) er svaret JA (dumt spørsmål), men hun foretrekker den med en tradisjonell salat. På neste spørsmål om hun har hobbyer, blir vi kjent med en ny side ved henne: «Jeg elsker å bake og jeg baker for salg på fritiden for å koble av». (Se imponerende bilder av Roses kaker!)

Har du en avsluttende kommentar til Nyhetsbrevet? «Jeg er glad for å være her og vitne om hvordan Gud arbeider for å forvandle menneskers liv og gi dem håp gjennom dere alle. Mange liv blir berørt og forbedret gjennom dette programmet. Jeg ønsker at dere kunne vært her og sett smilene, gledestårene og takknemligheten fra disse landsbyene når hjelpen når fram til dem. Tusen takk.»

Og vi sier tusen takk til Rose for at vi har blitt litt mer kjent med henne!

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone