Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Offer i forbindelse med jule- og nyttårshøytiden 2020

Aske, Øyvind
17.12.2020
Denne jule- og nyttårshøytiden anbefaler Metodistkirkens Misjonsselskap at offeret går til Fairfield Children's Home – Old Mutare, Zimbabwe
Offer i forbindelse med jule- og nyttårshøytiden 2020

Barnehjemmet på Old Mutare, som først ble kalt the Babyfold og som nå heter Fairfield Children’s Home, ble startet i 1903. I 2004 flyttet barna til mindre enheter; enkeltstående hjem.

Offer i forbindelse med jule- og nyttårshøytiden 2020Foto: Marianne Munz

Disse hjemmene er bygd opp som en afrikansk landsby der hjemmene ligger tett på hverandre. Det beste med denne ordningen med barn i forskjellig alder, er at barna får en større følelse av å høre til i en søskenflokk som en vanlig familie. Det er en mor i hvert hjem, som passer på dem døgnet rundt. De lærer også om hva det betyr å være medlem i en familie, og de må gjøre sin del av oppgavene i hjemmet. De går på skolen og blir fulgt opp med leksene. De får en kristen oppdragelse.  I dag er det 64 foreldreløse barn som bor på barnehjemmet. Disse er fordelt på 8 hus. I tillegg er det 8 studenter som nå er blitt store og går på universitetet. Disse bor utenfor barnehjemmet.

Offer i forbindelse med jule- og nyttårshøytiden 2020Foto: Marianne Munz

Gjennom Fairfield Children`s Homes opplever barna at de har en familie med mor og søsken; her får de utdanning og en kristen oppdragelse. De opplever at de også betyr noe i samfunnet og står på lik linje med andre barn.

Vi har fått et nyhetsbrev fra direktøren ved barnehjemmet, Cecillia Thobani, der hun forteller:

Siden starten av Coronaviruspandemien, har vi sett en betydelig nedgang i lokale gaver til barnehjemmet på Fairfield, ettersom folk ikke er i stand til å bevege seg fritt av frykt for å spre viruset. Muligheten til å samle inn penger har i tillegg blitt innskrenket på grunn av nedstengningen. Barnehjemmet har blitt påvirket av nedstengningen som jo også har påvirket mange zimbabwere og verden generelt. Her har vi jobbet veldig hardt for å holde barn og ansatte trygge. Ansatte som bor utenfor området, får ikke lenger jobbe på barnehjemmet og ingen har lov til å komme på besøk. Alle mødrene for de forskjellige husene og andre ansatte er isolert på Fairfield sammen med barna. Mødrene har ikke hatt mulighet til å ta fridagene sine og reise hjem til egne familier siden mars, men de har stor forståelse for situasjonen, og deres hovedfokus er å beskytte barna og alle oss som jobber her. Barna er opptatt med å jobbe i hagen, og ta vare på kaninene som jeg ga til hvert hjem, slik at barna skulle ha noe å gjøre i løpet av denne perioden med nedstengning. De danser, henter ved, spiller spill og gjøre sine daglige plikter hjemme. De oppfordres til å vaske hendene ofte. Vi har også bedt et av de tidligere Fairfield-barna som nå er gift, om å sy masker til barna og omsorgspersonene på barnehjemmet. Vi har startet matlagingstimer for både gutter og jenter, slik at vi lærer å bake og lage andre retter som de normalt ikke tilbereder hjemme. Vi tenker å kjøpe en komfyr som fyres med ved, til baking.

JORDBRUKET VED FAIRFIELD HAR FÅTT EN OPPSVING UNDER PANDEMIEN.                                                                                           

Dette betyr at barna nå får nok grønnsaker til måltidene og at det blir solgt gulrot, kål, løk og rapsfrø på markedet. Maisen holder på med å modnes i disse dager. Mais = sadzagrøt!

Til tross for grønnsakssalget trenger Fairfield et ekstra

Offer i forbindelse med jule- og nyttårshøytiden 2020

håndslag denne jula. Vi anbefaler våre menigheter at dere tenker på Fairfield Children`s Home når dere skal gi en gave til noen som trenger en oppmuntring jule- og nyttårshelgen 2020/21.

Takk for godt samarbeid med dere i menighetene gjennom året! Vi ønsker dere alle en velsignet advent og forberedelsestid til jul!

Anne Ng Forster  Bistandskonsulent                                      Ragnar Falch  Økonomileder  

Øyvind Aske Misjonssekretær                      

                                                                         

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone