Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Høstens nyhetsbrev

03.10.2020
I høstens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om hvordan Chabadza har drevet Covid-19-kampanjer i Zimbabwe, med utdeling av informasjon og smittevernsutstyr. Vi trenger din støtte til arbeidet vårt, så har du lyst til å gi en høstgave til misjonen er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Høst på sms til 2248 og gi 200 kroner.

Bevisstgjøringskampanje i Zimbabwe

I Zimbabwe har en del av Chabadzas prosjektaktiviteter blitt satt på vent under koronaperioden. Landet har vært helt eller delvis nedstengt, med reiseforbud og strenge straffer for å bevege seg utendørs unødvendig. Det har derfor ikke vært mulig til å få lokalbefolkningen til å møtes for prosjektarbeid og opplæring som vanlig. Våre partnere i Chabadza har likevel kunnet følge opp prosjektlandsbyene fordi de har fått reisetillatelse for å drive med koronaforebyggende arbeid.

Takket være omdisponering av Noradmidler og innsamlede midler fra støttespillere her hjemme har Chabadza-staben de siste månedene drevet omfattende bevisstgjøring rundt Covid-19 viruset og hvordan sykdommen kan forbygges.

Høstens nyhetsbrev

De har delt ut bøtter, flytende såpe, ansiktsmasker, engangshansker og kalendere med informasjon. Kalenderne er for året 2021, med bilder som minner om at man skal vaske hender, bruke maske, nyse og hoste i albuen og holde avstand. Tanken er at denne kalenderen vil bli hengt opp på veggen i mange hundre hjem, som en konstant påminnelse om god forebygging av Covid-19, mens en brosjyre kanskje ville blitt kastet.

Høstens nyhetsbrev

Smittevernsutstyret har blitt delt ut i landsbyer hvor Chabadza har, eller har hatt prosjekter, men også landsbyer i nærliggende områder har kunnet nyte godt av utdelingen. Målet har vært å dele ut utstyr på 105 skoler rundt om i Zimbabwe. Avtalen er at befolkningen i landsbyene kan hente vaskebøttene fra skolene i helgene og bruke dem til andre samlinger, som f.eks begravelser, for så å sette dem tilbake på skolene etterpå. Bevisstgjøringskampanjen svarer på myndighetenes oppfordring til at alle skal bidra med hva de kan for å begrense spredningen av viruset, som til nå har drept mer enn 220 mennesker og smittet mer enn 7000 mennesker i Zimbabwe. Skolene har fått krav fra myndighetene om at smittevernsutstyr skal være på plass før skolene åpner igjen, og Chabadzas kampanje er et kjærkomment bidrag til disse kravene. For å rekke så mange steder som mulig før portforbudet om kvelden, leide Chabadzastaben en lastebil som ble kledd med store bannere på sidene.

Høstens nyhetsbrev

I tillegg til at den ble brukt som scene og ga god informasjon der de kjørte forbi, synliggjøres også utviklingsarbeidet til Chabadza, og Metodistkirken i Zimbabwe. Lastebilen ble parkert på steder som var lett tilgjengelig fra flere landsbyer, og både lærere, skoleadministrasjon og lokalpolitikere har vært til stede ved informasjonsmøtene og utdelingene, sammen med tilsynsprester og ledere fra de lokale metodistkirkene. De lokale myndighetene var veldig imponert og takknemlige for smittevernsutstyret som gjør dem i stand til å kunne gjenåpne skolene, sånn at de eldste elevene får tatt eksamen.

Tilsynsprest Matikiti i Buhera, et av distriktene Chabadza jobber i, var til stede under bevisstgjøringskampanjen. Hun fortalte at Chabadzas tilstedeværelse i distriktene også gjør sitt til for økt kirkevekst i områdene. “Chabadzas utviklingsprosjekter som gjennomføres sammen med lokale landsbyer er med på å sette Metodistkirkens navn på kartet. Gjennom dette arbeidet er det blitt enklere for evangeliseringskomiteen å evangelisere på vegne av Metodistkirken." Vår egen Chabadza-direktør Musafare Mususa oppfordret alle til å være med på dugnaden: “Dette er en avgjørende tid i menneskehetens historie. Vi har ikke blitt spart for effekten av denne pandemien, og det er avgjørende at alle som kan hjelpe må gjøre det, på den måten de kan. Vi må alle gjøre alt som trengs for å sikre at vi vinner denne kampen. Hvis ikke koronaviruset stanses, vil det ha en enorm negativ innvirkning på de mest sårbare samfunnet, og utgjøre en risiko for arbeidet som allerede er gjort for å bekjempe fattigdommen.” Mususa legger til at de takker for all støtte fra Norge, både til bevisstgjøring rundt Covid-19, og til utviklingsprosjekter i landsbyene i Zimbabwe.

Les hele nyhetsbrevet ved å trykke å lenken nedenfor.

Relaterte artikler
Vi gleder oss over at de fleste menighetene våre har et misjonsprosjekt i et av våre samarbeidsland. Dette er et viktig samarbeid for alle, både i prosjektlandsbyene og her hjemme. Vi har laget et hefte hvor du kan lese om alle de forskjellige prosjektene og arbeidet som blir gjort gjennom Partnership in Developmentprogrammene våre i Sierra Leone, Liberia og Zimbabwe. Les mer
I julens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om innvielsen av to kirker som Norge har støttet i Liberia. Er du ikke i mål med julegavene enda, anbefaler vi misjonens alternative gaver; gaver som betyr mye - for mange! Har du lyst til å gi en julegave til misjonens arbeid, er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Jul 200 på sms til 2248 Vi ønsker dere en fortsatt fin adventstid! Les mer
I år er søndag 3. februar den offisielle misjonsdagen, og vi gleder oss til å feire den sammen med dere! Noen har kanskje allerede feiret misjonsdagen og noen har den senere! Vi synes det er flott at den markeres- og feires! Vi har sendt ut en del materiell med post og e-post som dere kan bruke slik dere måtte ønske. Dette legges også ut her på sidene våre slik at det er tilgjengelig for alle! Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone