Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Kompetanseseminar 2019 i Norge

Aske, Øyvind
04.10.2019
Nå er tiden her. Siden i våres har vi holdt på med å forberede årets kompetanseseminar. Vi er inne i siste forberedelsens uka og for hver dag blir det litt mindre kaos og litt mer orden. Da går det jo riktig vei!
Kompetanseseminar 2019 i Norge

Hva er et kompetanseseminar? Det er den ene gangen i året da partnership in development (PID) familien møtes. Hensikten er å bygge relasjoner, drøfte det pågående arbeidet og utvikle PID modellen videre. Seminaret skal fremme økt kompetanse på det vi holder på med sammen med de norske menighetene, Digni, Norad, programkontorene i Monrovia, Mutare og Freetown og lokalprosjektene i de tre landene. Kompetanseseminaret går på omgang i de fire landene. Forrige gang vi var i Norge var i 2015, da var vi på Granavolden. Dette året skal vi holde hus i mer urbane strøk, på Thon Hotel Linne på Linderud.

 

Vi får 14 partnere fra Liberia, Zimbabwe og Sierra Leone på besøk. Arbeidet med å skaffe visa er omfattende, både for oss og dem og krever et nært samarbeid med politi, immigrasjons-myndigheter og ambassader. En deltager fikk først avslag fordi myndighetene tvilte på om søkeren ville returnere etter seminaret. Vi appellerte beslutningen og skaffet mer informasjon og heldigvis gikk det bra til slutt.

 

Som sagt er det PID programmet som samler oss. Logoen vår har teksten: For a better life.

Dette er den diakonale siden ved misjon som taler like høyt som det forkynte evangeliet. Det skjer noe på dypet av et menneskes liv når det for første gang får rent vann eller et toalett. For ikke å snakke om en skole der de kan sende jenta eller gutten sin. Dette «noe» er det vi forsker på i vårt regionale senter. Hva er virkningen av vårt utviklingsarbeid ute i landsbyene? Vi har nå flere masteroppgaver fra Norge og Liberia; Sierra Leone kommer etter, som beskriver dette. Vi er i samme bransje som Jesus: livsforvandling til et bedre liv. Dette blir fokus på vår fagdag i Centralkirken torsdag 10. oktober. Dignifamilien er spesielt invitert.

 

Vi gleder oss hvert år til kompetanseseminaret. Vi er alle underlagt Dignis og Norads rammeverk og regler. Men ved siden av vokser tilliten og vennskapet oss imellom. Familie-følelsen blir en bonus. Relasjonene skal bevares og utvikles også til nye mennesker. Det er dette vi prøver på når vi sender de 14 ut til menighetene søndag 13. oktober. Ta godt imot dem, ta kontakt med dem og snakk med dem. Flere er i Norge for første gang. De synes det er rart at vanlige metodister i norske menigheter betaler penger som igjen sendes til fullstendig fremmede i Afrika for at de skal få et bedre liv.

 

Dette er årets høydepunkt for oss i misjonen. Takk for samarbeidet med dere i menighetene, grasrota i Norge. Det er jo nettopp dere vi representerer. Velkommen innom på fagdagen på torsdag 10. oktober. Husk påmelding innen tirsdag 8. oktober. Velkommen til Centralkirken lørdag 12. oktober klokka 17 til Misjonsfest i Centralkirken, Oslo. Her vil vi alle møtes og lytte til hilsener og til å være sammen. Kaffe og kaker serveres.

 

 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone