Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Fadderbarna i Zahnzayee i Liberia

29.10.2018
Skolen i Zahnzayee er en av skolene som er med i fadderprogrammet vårt. Barn og foreldre i Zahnzayee setter stor pris på støtten og engasjementet som blir vist! Fadderprogrammet utgjør en stor forskjell for barna som får hjelp til å gå på skolen! Vil du også bli fadder? Ta kontakt med oss!

I en avsidesliggende landsby, nord i Liberia sliter framtidens ledere med å finne en måte de kan skaffe seg utdannelse og bli én som kan bidra til landets utvikling og ledelse.

En våt og regnfull mandagsmorgen er flere barn alderen 11-16 år, på vei til skolen i landsbyen Zahnzayee i Nimba fylke.

I Zahnzayee ligger det en ungdomsskole som er bygget med støtte fra  CODEVPRO, et landsbyutviklings program, som er et samarbeid mellom metodistkirkene i Liberia og Norge.

Disse barna er unge, men de har likevel et ønske og et håp om at det venter et bedre liv for dem i framtiden. Måten å oppnå et bedre liv på, er å jobbe hardt nå; komme seg gjennom utfordringene og forberede seg på en god framtid!

Foreldrene til disse barna er jegere og bønder, men gårdene deres produserer ikke nok til å livnære familien. - For ikke å snakke om å betale skolepenger og utstyr for 2-3 barn på skolen… De har et stort ønske om at barna skal få seg en utdannelse, slik at de kan bli gode samfunnsborgere I framtiden. 

Zahnzayee, som mange andre avsidesliggende landsbyer, har økonomiske vanskeligheter, og familiene kjemper for et verdig liv og for å få endene til å møtes. Likevel jobber barna i landsbyen hardt for å få fullføre skolegangen sin.

Fadderbarna i Zahnzayee i Liberia

Fadderprogrammet valgte derfor ut 41 barn fra skolen i Zahnzayee til å få støtte av programmet. De ble gitt ut skolesekker, dusinvis av kladdebøker, penner, blyanter, viskelær, blyantspissere, linjaler, fargestifter, skoleuniform, ett par sko, ett par joggesko og sokker. I tillegg ble skoleavgiften betalt.

Disse barna er veldig glade for å bli valgt ut av fadderprogrammet, og setter stor pris på at de er gitt denne muligheten. Foreldrene er også takknemlige for støtten barna får, som gjør familiens hverdag enklere og bekymringene mindre.

De retter en stor takk til fadderne i programmet, og ber om at Gud skal velsigne dere med et langt liv!

Takk for støtten til fadderprogrammet i Liberia!

Relaterte artikler
Søndagsskolens forslag til kirkebygg i Gbason Town, Liberia! Les mer
Det ble solgt lodder for i alt kr 32 020! Les mer
Misjonssekretær Øyvind Aske kan fortelle om en ny solid rekord for misjonsmarkedet på Sommerfesten. Les mer
Aksjonen på Sommerfesten 2016 og i menigheten i Tistedal, samt flere enkeltgaver, bidro til strøm og belysning i barnelandsbyen Bishop Judith Craig Children’s Village. Les mer
Strømmen ble slått på fredag den 27. oktober kl 17 på Judith Craig Childdren`s village utenfor Monrovia i Liberia. Biskop Quire fra Metodistkirken var til stede, styreleder for Judith Craig, elever og ansatte og selvfølgelig Stein Skjørshammer og folk fra Sunergy som har levert og montert solstrømanlegget. Det var biskopen sammen med en student som har bodd på Judith Craig helt siden åpningen i år 2000 som klippet båndet og innviet solcelleanlegget. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone