Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Alternative gaver 2016

02.12.2016
Her presenterer vi Metodistkirkens Misjonsselskaps alternative gaver for 2016! Vi håper at mange vil finne glede i å gi bort en gave med håp og framtid til jul, og gjerne også til andre høytider og merkedager.

Vi har i mange år gitt mulighet for å gi alternative gaver; det er allerede blitt en hyggelig tradisjon! Det er så mange av oss som har "alt", men vi liker likevel å bli husket og tenkt på. Derfor er det en glede å kunne få, - og gi, en meningsfull gave, ved at noen som virkelig trenger det blir den egentlige mottakeren!
 

Solcelleanlegg på Bishop Judith Craig Children's village i Monrovia, Liberia

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

Under borgerkrigen i Liberia ble hovedstaden Monrovia påført enormt store skader, og blant annet var byens strømtilførsel totalt ødelagt. Rundt 76 foreldreløse barn bor i denne landsbyen fordelt på åtte boenheter og hver boenhet har en «mor». Mens det er dagslys får barna verdifull undervisning, men fordi solen går tidlig ned i Liberia blir fritiden på ettermiddagene og kveldene preget av mørke. Generatoren som tidligere skaffet strøm og lys er ødelagt. Nå ønsker barnelandsbyen seg solcelle-anlegg med paneler og batterier som sin nye el-kilde.

Støtte til solcellepanel koster 100 NOK

Vær med å gi barna en hyggeligere hverdag med lys i mørket!

Slik gjør du
 
Mat til gravide på Mutambara i Zimbabwe

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

For å få ned spedbarns- og barseldødligheten i Zimbabwe, skal alle førstegangsfødende og de som forventer komplikasjoner komme til fødeklinikken noen uker før fødselen. Her bor de på Waiting mothers' shelter, og et sånn ordning har vi også på Mutambara. Her vil de få den hjelpen de trenger. Dette er et godt tiltak, som vi ser hjelper på triste statistikker. De gravide lager selv maten de spiser, men meningen er at de skal få mat på Mutambara Hospital, og slippe å bekymre seg for hvordan de skal skaffe mat. Denne bekymringen ligger nå på ledelsen på Mutambara, og de har satt i gang mange tiltak for bærekraftig forsyning av mat til de gravide. Foruten kjøkkenhage med grønnsaker som tomater og mais, har de også hatt et kyllingprosjekt med oppdrett av kylling.
En uke med mat for en gravid kvinne på Mutambara koster 50 NOK

Gjennom denne gaven får de gravide kvinnene god næring i den tiden viktige tiden før fødselen!

Slik gjør du
 

 
 
Mat og leker til barna på barnehjemmet Fairfield i Zimbabwe

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

 

På Fairfield bor det rundt 75 barn, fordelt på 8 hus, med hver sin «mor». Disse barna er i forskjellig alder, så det blir en stor søskenflokk med ulike oppgaver i hjemmet, i tillegg til skolegang og lekser. Gjennom Fairfield Children’s homes opplever barna at de har en familie med mor og søsken; her får de utdanning og en kristen oppdragelse. De opplever at de også betyr noe i samfunnet og står på lik linje med andre barn og unge. Gjennom å gi barna på Fairfield leker og mat, bidrar du til en morsommere og bedre hverdag!

Mat og leker til barna på Fairfield koster 100 NOK

Gjør hverdagen morsommer og bedre for disse barna!

Slik gjør du
 

Kirkebygging i Sierra Leone

Hvorfor skal du velge dette gavealternativet?

Kirkelivet er veldig sentralt i Afrika, og i mange landsbyer finnes det en Metodistkirke. I Liberia og Sierra Leone er mange av kirkene ødelagt etter krig og uro, men også vær og klima har gjort sitt. Disse kirkene trenger restaurering, og mye kan gjøres med sement og takplater. Andre steder ser vi at kirkene rett og slett er blitt for små, fordi Metodistkirken opplever stor vekst!Her ønsker de å bygge nye og større kirker.
1 takplate koster 50 NOK
1 sekk sement koster 75 NOK


Denne gaven bidrar til at kirken blir et trygt og fint sted å komme!

Slik gjør du
 

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone