Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe

Forster, Anne Ng
19.01.2015
Det er med stor glede vi presenterer Marianne Munz og Bjørn Martin Broback. De to ungdommene fra Centralkirken i Oslo reiser denne uken til Zimbabwe i regi av Metodistkirkens Misjonsselskap, for å være der i 5 måneder. Gjennom et samarbeid med Metodistkirken i Zimbabwe, Menighetsfakultetet i Oslo og Africa University utenfor Mutare skal de både bo og ha praksis på misjonsstasjonen i Old Mutare.

Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Marianne og Bjørn Martin, som begge er i beynnelsen av tjueårene, gleder seg veldig til å reise til Zimbabwe. Opprinnelig var planen at de skulle reise et halvt år til Liberia, hvor de har vært tidligere, og jobbe som frivillige i Metodistkirken der. Disse planene satt ebolaepedemien en stopper for. Rett etter sommeren kom Zimbabwe opp som et alternativ og nå har alt lagt seg til rette for 5 spennende måneder på Old Mutare, en av Metodistkirkens misjonsstasjoner i Zimbabwe.
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe

Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Her skal de bo hos vertsfamilier, den ene hos presten, pastor Makwenya og den andre hos sjefen for misjonsstasjonen, pastor Chimbunde.
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Sjefen for misjonsstasjonen på Old Mutare, pastor Chimbunde

Marianne forteller at hun gleder seg til å bli en del av en lokal familie, ta del i dagliglivet og de gleder og utfordringer det byr på. På den andre siden av veien for misjonsstasjonen ligger Africa University. Her skal de, gjennom et utvekslingsprogram på Menighetsfakultetet i Oslo, ta faget "Praktisk teologi for lokalpredikanter i Metodistkirken" mens de er i Zimbabwe. Dette gjør at de også kan knytte kontakter til studenter fra hele Afrika, og oppleve studentlivet på det afrikanske kontinetet. Bjørn Martin påpeker at de vel egentlig ikke traff så mange afrikanske ungdommer da de var på leir med Centralkirken i Liberia. Da var det enten barn eller voksne de var sammen med, så det å treffe jevnaldrende blir en ny og forhåpentligvis god opplevelse. Gjennom studiene vil de ha praksis på misjonsstasjonen. På Old Mutare er det både barneskole, ungdomsskole og barnehjem, i tillegg til et stor sykehus. På området er det også en stor kirke med mange aktiviteter, så det er mange muligheter for de to ungdommene.
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Kirken på Old Mutare

- Og hva passet vel bedre enn at avreisen til Zimbabwe ble markert på festgudstjenesten i Metodistkirken på Grünerløkka på søndag? En fellesgudstjeneste for Oslo-menighetene, som med 230 besøkende feiret menigheten på Grünerløkkas 150 års jubileum.
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Dette ble en flott gudstjeneste hvor vi kunne se tilbake på Oslos metodist-historie i 150 år, og med forbønn og utsendelse av Marianne og Bjørn Martin fikk vi også et glimt inn i framtiden; hvor noen av våre unge, og vi som kirke også ønsker å være noe utenfor oss selv.
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Misjonssekretær Øyvind Aske og Centralkirkens pastor Ola Westad sto for bønn og utsendelse

Øyvind Aske overrakte dem hver sin engelske bibel, og ønsket dem et godt opphold:
"Vi i Metodistkirken i Norge låner dere ut til våre søsken i metodistkirken i Zimbabwe. Kirken her er gammel 150 år, men kirken er også ung. Idag gir vi dere en stafettpinne slik at dere kan bringe deres bidrag til folk dere vil møte i Zimbabwe.Vi på Misjonskontoret vil gjerne gi dere en engelsk bibel med på veien. Området dere reiser til i Zimbabwe snakker shona, men dere vil komme veldig langt med engelsk. Neste søndag vil dere ta del i gudstjenesten på Old Mutare og med den engelske bibelen kan dere være med i gudstjenestefeiringen der."
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Vi ber for Marianne Munz og hennes tjeneste og opphold i Zimbabwe

Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Vi ber for Bjørn Martin Broback og hans opphold og tjeneste i Zimbabwe

Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Biskop Christian Alsted prekte under gudstjenesten
Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
Bjørn Martin og Marianne etter gudstjenesten; klare for Zimbabwe!

De håper de kan være med å inspirere andre unge til å reise ut, særlig nå som denne muligheten åpner seg gjennom ettåringstjenesten i Metodistkirken; Samuel. I ettåringstjenesten kan man i de siste 6 månedene være utplassert i et av Metodistkirkens Misjonsselskaps samarbeidsland. "Dette er mulighet som mange burde benytte seg av!", er Bjørn Martin og Marianne enige om.
De håper også at de vil få sjansen til å se litt av prosjektene som Metodistkirkens Misjonsselskap støtter gjennom Partnership in Development programmet i Zimbabwe; Chabadza.

Marianne og Bjørn Martin reiser til Zimbabwe
En glad gjeng før utsending; Anne Ng Forster og Øyvind Aske på misjonskontoret, Bjørn Martin Broback, Marianne Munz og Centralkirkens diakon, Tove Odland

I den siste mailen til vertsfamiliene skriver misjonssekretær Øyvind Aske:
"We are so thankful to our Lord and also to you that you have opened your homes to our Norwegian volunteers, Mr Bjørn Martin Broback and Ms Marianne Munz.

These youths represent the gold of our church and our country and we entrust them to you well knowing that they will be in the best hands during the time they will spend in Zimbabwe."
Vi ønsker Marianne og Bjørn Martin en velsignet reise og et spennende og lærerrikt opphold i Zimbabwe, og vi vet at mange her hjemme vil stå sammen med oss i bønn for ungdommene våre de neste månedene.

 

Relaterte artikler
I høstens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om hvordan Chabadza har drevet Covid-19-kampanjer i Zimbabwe, med utdeling av informasjon og smittevernsutstyr. Vi trenger din støtte til arbeidet vårt, så har du lyst til å gi en høstgave til misjonen er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Høst på sms til 2248 og gi 200 kroner. Les mer
I samarbeid med Metodistkirken i Sierra Leone utvikler vi et volontørprogram for deg som er ferdig med videregående og har lyst på et friår, eller er student og har lyst på et pauseår i studiene. Les mer
I julens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om innvielsen av to kirker som Norge har støttet i Liberia. Er du ikke i mål med julegavene enda, anbefaler vi misjonens alternative gaver; gaver som betyr mye - for mange! Har du lyst til å gi en julegave til misjonens arbeid, er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Jul 200 på sms til 2248 Vi ønsker dere en fortsatt fin adventstid! Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone