Sammen om et bedre liv for alle mennesker

NOTA – på Mutambara

Aske, Øyvind
05.11.2014
Hei, jeg heter Tapuwa Nota Mundondwa. Jeg er født i Mutare 2. januar 1982 og er 32 år gammel. Mannen min heter Rodgers Mundondwa. Jeg har to barn, en gutt som er tolv år gammel og ei jente som er fem. Jeg kan godt tenke meg to barn til, tvillinger ville passet bra! Jeg arbeider som pleiemedhjelper ved uteklinikken her på Mutambara.
NOTA – på Mutambara 
Nota har vært i Mutare og kjøpt inn myggnetting
Jeg begynte å arbeide ved Mutambara Hospital i juni 2000 som frivillig for Røde Kors. I 2001 begynte jeg å jobbe sammen med Ragnhild Sand fra Norge med Mother and Child Survival Programme. Vi planla å begynne med uteklinikk i distriktene og besøke dem som var sengeliggende i hjemmene sine. Før vi startet opp rådførte vi oss med «headman» og høvdingene (de eldste i distriktet). De gav oss sitt samtykke og vi startet opp i 2002. I begynnelsen pleide vi å låne bilen til tannklinikken og det var Ragnhild Sand som kjørte. Så  spurte hun meg om å ta sertifikat, det tok jeg i 2004. Da var jeg klar for å kjøre fra Mutambara ut på røffe veier i ulendt terreng, og nå er det jeg som er sjåfør for uteklinikken!
NOTA – på Mutambara 
Nota
NOTA – på Mutambara
Nota med strikkevarer fra Norge
NOTA – på Mutambara
Nota og mannen Rodgers, begge arbeider på hospitalet
På uteklinikken veier vi barna og sjekker om de har de vaksinasjonene som de skal ha. Vi gir kvinnene opplæring i aktuelle temaer som amming, prevensjon og forebygging av HIV/AIDS og malaria. For tiden har vi uteklinikker i 24 lokalsamfunn. Vanligvis reiser vi ut tre stykker men akkurat nå er vi bare to, jeg og en sykepleier. Den tredje, Agnes, er også pleiemedhjelper, hun har barselpermisjon fram til 2. januar 2015. Jeg rapporterer til Helen Dziwa som er program koordinator, oversykepleier Mirato, administrator Ethel Mapanda og videre til Dr Mefor. NOTA – på Mutambara
Outreach / uteklinikk. Alt er klart for veiing og måling av barna
På våre uteklinikker så vi foreldreløse barn som ikke gikk på skolen. Foreldrene var døde av HIV/AIDS. Vi kom sammen med søster Sand og planla å ha et program for foreldreløse som vi kalte for O.V.C. (Orphans and Vulnerable Children), foreldreløse og utsatte barn, på Mutambara. Dette ble godkjent fra Norge. Vi besøkte skolene og fortalte dem om dette programmet. Både skolemyndighetene og de eldste i landsbyene likte våre planer. I 2004 startet vi opp programmet og de foreldreløse barna kunne begynne på skolen. Vi betalte skoleavgifter og gav barna skoleuniformer, bøker og skrivesaker. (Kjent som Fadderprogrammet her i Norge).
NOTA – på Mutambara 
Bilder fra utdelingen av strikkevarene som vi har tatt med fra misjonskontoret
NOTA – på Mutambara
Babytrøyene og teppene er strikket av misjonsvenner rundt omkring i norske metodistmenigheter.
NOTA – på Mutambara
Trøyene kommer godt med her i Zimbabwe!
NOTA – på Mutambara
Fargerike er de også
Vi var 25 Røde Kors frivillige, men jeg var den eneste som ble utvalgt til å arbeide med dette programmet. Jeg tror ikke at det bare var søster Sand men Gud som satte meg til å arbeide med de foreldreløse, pasientene og de sengeliggende i lokalsamfunnet. Vi fikk den første bilen i 2003 og den andre i juni 2009. Nå venter vi på den nye i 2014!
NOTA – på Mutambara 
Uteklinikken gir trygghet til mødrene og barna
NOTA – på Mutambara
Takknemlighet for trøyene
NOTA – på Mutambara
Bilen som blir brukt trenger overhaling, det skal bli godt å få ny
NOTA – på Mutambara
Sykepleier er med, det er hun som gir vaksinasjoner
Nå har jeg arbeidet i ti år med Mutambara O.V.C. og med Mother & Child Survival Program i 14 år.
Vi er glade fordi lokalsamfunnet vårt nå er godt utdannet på grunn av vår helseutdannelse. Det er også nye ting på gang med boring av vannhull og bygging av latriner ute i landsbyene. Vi ser fram til mer støtte og nye prosjekter fram til 2018. Måtte Herren hjelpe oss med å arbeide med alle i lokalsamfunnet og gi oss kraft til å gjøre de rette tingene og være ærlige i alt.
NOTA – på Mutambara 
Tusen takk metodistsøsken i Norge! Fortsett og hjelp oss!
Jeg ønsker å takke alle i Norge som gir oss støtte og ber om Guds hjelp og velsignelse for oss alle.

    

Relaterte artikler
I dag får mange misjonens nyhetsbrev i posten, sammen med en giro som kan brukes for å støtte arbeidet vårt. Hovedfokuset i dette nyhetsbrevet er Mor og Barn programmet på Mutambara i Zimbabwe, som du også kan lese om her. Får du ikke nyhetsbrevet? Ta kontakt med oss, eller les det i sin helhet her på hjemmesiden vår! Vi ønsker alle en velsignet påskehøytid! Les mer
Zimbabwianerne, Marianne Munz og Bjørn Martin Broback, har vært en uke på Mutambara. Her har de fått være med på outreach - uteklinikk i landsbyene- med veiing, vaksinering og hiv-testing, de har sett framgangen på det nye kirkebygget og sett Mutambaras Waiting Mother's shelter. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone