Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Fra kirken til senatet

Forster, Anne Ng
07.10.2015
Jonathan L. Kaipay var i Norge i september; ikke som direktør for Partnership in Development programmet, men som senator i Liberia, på besøk hos gode venner. Pastor Ola Westad i Centralkirken snakket med ham om veien fra kirken til senatet, og vi har fått lov til å gjengi dette intervjuet fra menighetsbladet "Centralt".

Fra kirken til senatet

Jonathan Kaipai fra Liberia er en kjent person for mange i Centralkirken og Metodistkirken i Norge. Han var fra 2008 til 2014 den liberianske leder av partnerskapsavtalen mellom Metodistkirkene i Liberia og Norge. Han har også vært en viktig støttespiller i Centralkirkens vennskapsavtale med Garjay Memorial Church. Våre ungdommer som har deltatt på Camp Garjay leir i Liberia kjenner Jonathan som sjåfør og koordinator for opplegget underveis.
 

Fra kirken til senatet 

Nå har Emma Okai overtatt som leder av CODEVPRO, som er navnet på samarbeidsavtalen mellom våre to årskonferanser. Bakgrunnen for det er at Jonathan i fjor ble valgt inn som en av 30 senatorer i Liberia. De har et amerikansk-inspireret styresett med senat og representantenes hus.

Uten politisk erfaring
Det er ganske utrolig at en mann helt uten erfaring med politikk skulle danke ut en motkandidat med ni års erfaring fra senatet, og som også har vært senatets leder. Jonathan selv ser det som en anerkjennelse for den jobben han har gjort i kirken til beste for landsbyer over hele Liberia, nettopp gjennom CODEVPRO.

Fra kirken til senatet

Det hele begynte i 2012 med at 70 eldste fra landsbyer i Grand Bassa distriktet henvendte seg til biskop John Innis og spurte om han kunne frigi Jonathan til å stille til valg som senator. Biskopen ble lettere sjokkert over henvendelsen, både fordi det var noe nytt og på grunn av den store tilliten som lå bak.
Etter bønn og overveielse gav han sitt samtykke, og så var det opp til Jonathan selv.
Han sa først nei fordi han ikke kunne skjønne at dette var hans vei. Han hadde ikke drømt om seg selv som politiker. Men han endte opp med å si til seg selv at om det var på denne måten han kunne tjene sitt folk, så var han villig til det.
 

Uten innflytelse
Jonathan sier han kommer fra en liten familie uten noen innflytelse på maktstrukturer i landet. I denne situasjonen ser han på seg selv som Samuel i Det Gamle Testamentet. Han ble av folket salvet til å være deres leder og tok seg ikke selv til rette. Jonathan sier han i alt sitt arbeid har tjent folket gjennom kirken, og nå skal han gjøre det gjennom arbeid i senatet.

I arbeidet med CODEVPRO var ord som åpenhet og det å stå til ansvar for noen viktige forutsetninger. Dette er idealer Jonathan ønsker å ta med seg i det politiske livet for å skape et sunt og ærlig klima for et godt arbeid til beste for landet. Han har funnet likesinnede i senatet, og sammen vil de gjøre det de kan for å skape gode endringer. For han vil være med og skape tro på gode forandringer i Liberia.

Fra kirken til senatet

Moralsk integritet

Han har moralsk integritet for sine drømmer gjennom erfaringen i kirken. Det er det velgerne har sett og har gitt ham tillit på grunn av. Han sier at han har en bønn om at han hele tiden må huske hvor han kom fra.
Kirken betyr fortsatt alt for ham, og han ber om forbønn til å bli bevart i sin tro på det som til tider kan bli en ensom vandring.

Relaterte artikler
Vi gleder oss over at de fleste menighetene våre har et misjonsprosjekt i et av våre samarbeidsland. Dette er et viktig samarbeid for alle, både i prosjektlandsbyene og her hjemme. Vi har laget et hefte hvor du kan lese om alle de forskjellige prosjektene og arbeidet som blir gjort gjennom Partnership in Developmentprogrammene våre i Sierra Leone, Liberia og Zimbabwe. Les mer
I julens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om innvielsen av to kirker som Norge har støttet i Liberia. Er du ikke i mål med julegavene enda, anbefaler vi misjonens alternative gaver; gaver som betyr mye - for mange! Har du lyst til å gi en julegave til misjonens arbeid, er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Jul 200 på sms til 2248 Vi ønsker dere en fortsatt fin adventstid! Les mer
I år er søndag 3. februar den offisielle misjonsdagen, og vi gleder oss til å feire den sammen med dere! Noen har kanskje allerede feiret misjonsdagen og noen har den senere! Vi synes det er flott at den markeres- og feires! Vi har sendt ut en del materiell med post og e-post som dere kan bruke slik dere måtte ønske. Dette legges også ut her på sidene våre slik at det er tilgjengelig for alle! Les mer
Vi er på evaluering i Liberia, Elsa Døhlie, T. Woiba Suwo fra Liberia, Anne Ng Forster og undertegnede. Vi har reist rundt i 3 dager og foretatt vurderinger og evaluering av prosjektene. Vi har sett på skoler, vannpumpe, latriner, bro, planene for nytt mødresenter, det store helsesenteret i Buchanan. I dag er det torsdag 26. januar og vi har nådd det siste prosjektet på evalueringsrunden. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone