Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe

Aske, Øyvind
16.08.2015
Siden januar måned har Bjørn Martin Broback og Marianne Munz bodd på Old Mutare misjonsstasjon i Zimbabwe. Da de kom tilbake i juni måned hadde de opplevd 5 måneder som volontører i et av våre samarbeidsland. På Sommerfesten fikk de anledning til å dele sine erfaringer på et seminar som vi kalte «Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe».
Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe
Bjørn Martin og Marianne er nettopp ferdige med seminaret, det gikk veldig bra!

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe

5 måneder i Zimbabwe

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe 
Stuvende fullt på seminaret, ekstra stoler måtte pakkes ut

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe
Både unge og eldre var interessert

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe

Tenleiren satt preg på samlingen
 
Seminaret som kun ble holdt en gang skulle vise seg å bli det best besøkte seminaret av alle med over 70 tilhørere. Det var også det seminaret med lavest gjennomsnittsalder fordi Tenleiren hadde lagt dette inn i sitt program.
 
Bjørn Martin og Marianne fortalte levende fra sine opplevelser ut fra en bildeserie og en video som de hadde forberedt. De har hatt fem måneders nærkontakt med en afrikansk kultur som er relasjonsorientert. Her er det viktig at alle skal delta og gi sitt bidrag. De bodde privat på Old Mutare, Bjørn Martin hos Station Chair (øverste leder på stasjonen)og kona, mens Marianne bodde på et gjesterom på barnehjemmet hos fungerende leder.
Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe 
Her er de sammen med Molin, hun var praksis-student på Fairfield, utplassert fra University of Zimbabwe

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe
På uteklinikk med Mother & Child teamet fra Mutambara

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe
2 dager i uka var de på Africa University
 
Misjonsstasjonen hadde et sykehus hvor de var med på en uteklinikk et par ganger, men det var barnehjemmet Fairfield Children`s Home som ble deres daglige arbeidsoppgave. Her var de sammen med de 75 barna, med lederen Cecillia og mødrene i de 8 husene. De var sammen med barna i alt de gjorde, lekte, gjorde lekser, spiste osv. De hadde også samlinger med dem med den kristne tro i sentrum.
Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe 
Marianne sammen med noen av barnehjemsbarna

Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe
Bjørn Martin og noen av barna fra barnehjemmet


2 dager i uka fram til semesterslutt vandret Bjørn Martin og Marianne 3 km til Africa University (AU) og hadde undervisning i 2 kurser. Dette var et stimulerende innslag under oppholdet samtidig som det var uten press, de tok ingen eksamener. Her møtte de studenter fra mange afrikanske land og fikk en smakebit av afrikansk teologi. I løpet av de 5 månedene fikk de også anledning til å besøke Mutambara misjonsstasjon en ukes tid. Der var de blant annet med på uteklinikker. De fikk se noen av Chabadzas prosjekter og de gjorde et privat besøk til Victoria Falls.
Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe 
Hvorfor er volontørtjeneste for unge så viktig?
Hvorfor er volontørtjeneste for unge verdifullt for kirken og menigheten? Bjørn Martin og Marianne mente at besøk til våre misjonsland er helt avgjørende for entusiasmen og engasjementet for misjon blant de unge. Når de unge kommer hjem vil de være med å påvirke menigheten til å engasjere seg utenfor sine egne rekker.  Et besøk til et misjonsland er viktig for å utvikle sitt eget trosliv. De anbefaler sterkt andre ungdommer til å gjøre den samme erfaringen som de selv har hatt og utfordrer MM og kirken til å sende nye.
Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe 
Mange minnerike opplevelser både for Bjørn Martin og Marianne
 
Etter Afrika oppholdet har det skjedd en forandring i Bjørn Martin og Mariannes liv. De er begeistret over det de har opplevd. De klarer ikke å skjule sin kjærlighet og omsorg for barna på barnehjemmet, heller ikke for sitt nye favorittland! Det blir nok ikke siste gang de reiser til Zimbabwe.
Med hodet i himmelen og beina i Zimbabwe 
Takk også til Zimbabwe, et fantastisk rikt og vakkert land!
 
Vi takker Bjørn Martin og Marianne for godt samarbeid og for at dere har vært så gode representanter for Metodistkirken og Misjonsselskapet i Zimbabwe!
 
 
 
 
 
Relaterte artikler
I samarbeid med Metodistkirken i Sierra Leone utvikler vi et volontørprogram for deg som er ferdig med videregående og har lyst på et friår, eller er student og har lyst på et pauseår i studiene. Les mer
I julens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om innvielsen av to kirker som Norge har støttet i Liberia. Er du ikke i mål med julegavene enda, anbefaler vi misjonens alternative gaver; gaver som betyr mye - for mange! Har du lyst til å gi en julegave til misjonens arbeid, er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Jul 200 på sms til 2248 Vi ønsker dere en fortsatt fin adventstid! Les mer
Volontørene våre, Kristin og Magnus skriver blogg! Her vil de oppdatere oss om store og små hendelser underveis i oppholdet sitt på misjonsstasjonen på Old Mutare og Africa University. Les mer
Vi sender ut volontører for andre gang. Fairfield Children's home på Old Mutare og studier på Africa University er det som står på planen for Magnus H. Skånlund og Kristin Tvedt de neste 5 månedene. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone