Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes

Forster, Anne Ng
22.01.2016
Metodistkirkens Misjonsselskap har lenge arbeidet med å opprette nye fadderprogram. Denne uken ble avtalen med Faifield Children's Homes på misjonsstasjonen på Old Mutare i Zimbabwe undertegnet!

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes

Tirsdag, denne uken, ble endelig avtalen mellom Metodistkirkens Misjonsselskap og Fairfield Children’s Homes på misjonsstasjonen på Old Mutare i Zimbabwe undertegnet.

Vi har lenge jobbet med å utvide fadderskapstilbudet vårt, og Fairfield Children’s Homes er et av de nye tilbudene, sammen med nye fadderprogram både i Liberia og Sierra Leone.

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes
Rev. Dr. Daniel Mutidzawanda

Derfor var det stor stas da ledelsen fra Old Mutare, med tilsynsmann Rev. Daniel Mutidzawanda i spissen, gikk gjennom og underskrev avtalen, som i første omgang gjelder for 5 år. Avtalen er utarbeidet i samarbeid med ledelsen i United Methodist Church, Zimbabwe.

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes
Avtalen ble undertegnet av tilsynsmann Rev. Daniel Mutidzawanda, misjonsstasjonens leder Rev Dr. Nyasha Chimbunde, bistandskonsulent Anne Ng Forster og Fairfields administrative leder Cecilia Thobani.

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes
Misjonsstasjonen på Old Mutare var godt representer ved denne viktige begivenheten. I tillegg til tilsynsmannen og Fairfields leder var kapellan Tryphine Mukwena og menighetens prest Onissimo Makwasha tilstede. Fairfields styreleder, Mark Karinda, var også der, men kom ikke med på bildet! 

Målet med fadderprogrammet er å «støtte barna på Fairfield Children’s homes, sånn at de utvikles og utdannes til å bli trygge, ansvarsbevisste og gode borgere av Zimbabwe”.

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes
Foto: Marianne Munz

På Fairfield bor det rundt 75 barn, fordelt på 8 hus, med hver sin «mor». Disse barna er i forskjellig alder, så det blir en stor søskenflokk med ulike oppgaver i hjemmet, i tillegg til skolegang og lekser.

Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes
Foto: Marianne Munz

Gjennom Fairfield Children’s homes opplever barna at de har en familie med mor og søsken; her får de utdanning og en kristen oppdragelse. De opplever at de også betyr noe i samfunnet og står på lik linje med andre barn og unge.

Fadderprogrammet vi har her er et kollektivt fadderprogram. Det betyr at beløpet fadderne betaler ikke går til ett enkelt barn, men til fellesskapet, og vil bli brukt til skoleuniformer, skolepenger, og annet barna trenger.  Fadderne vil derfor heller ikke få oppdatering og bilder av ett barn, men av en gruppe barn som representerer alle barna og deres hverdag.

Det samme gjelder de nye fadderprogrammene i Sierra Leone og Liberia. Her har vi også opprettet kollektive fadderprogram, i kjølevannet av ebolakrisen. I post-ebola perioden i Vest Afrika er behovet for oppfølging av barn som har mistet en eller begge foreldre i ebola stort! Det er mange tusen foreldreløse barn etter ebolasykdommen i Liberia og Sierra Leone.
Fadderavtale undertegnet med Fairfield Children's Homes

Disse fadderprogrammene vil også være kollektive fadderprogram, hvor beløpet fadderne betaler inn vil bli brukt til å dekke skoleuniformer, gymtøy, sko, skolesekker og skolemateriell for de barna som trenger det mest.

Disse programmene er helt i oppstartsfasen, og vi håper mange av våre tidligere India-faddere ønsker å gå over til å støtte barna på Fairfield og skolebarn i Vest Afrika! For mer informasjon rundt dette, ta kontakt med oss på fadder@metodistkirken.no eller telefon 23 33 27 37.

 

 

Relaterte artikler
I høstens nyhetsbrev kan dere blant annet kan lese om hvordan Chabadza har drevet Covid-19-kampanjer i Zimbabwe, med utdeling av informasjon og smittevernsutstyr. Vi trenger din støtte til arbeidet vårt, så har du lyst til å gi en høstgave til misjonen er kontonummeret 3000 13 88084, eller du kan sende et valgfritt beløp på vipps til 2248. Du kan også sende Høst på sms til 2248 og gi 200 kroner. Les mer
Misjonssekretær Øyvind Aske kan fortelle om en ny solid rekord for misjonsmarkedet på Sommerfesten. Les mer
Vi sender ut volontører for andre gang. Fairfield Children's home på Old Mutare og studier på Africa University er det som står på planen for Magnus H. Skånlund og Kristin Tvedt de neste 5 månedene. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone